Bilant Iunie 2012


Descarca PDF

A fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 879 din 25 Iunie 2012 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2012 a operatorilor economici.

Conform actului normativ mentionat mai sus, – se va depune până la data de 16 august 2012, la ghișeele administrațiilor financiare în format hârtie însoțite de fișierul electronic ce conține datele sau on-line, în format electronic, semnate digital cu ajutorul unui certificat digital calificat, prin portalul e-guvernare.

Formatul electronic al raportărilor contabile depuse pe internet sau la unităţile teritoriale ale MFP constă într-un fişier .pdf la care este ataşat un fişier .xml.

 

De această dată nu e nevoie de scanare și atașarea nici unui document ca anexă la raportarea contabilă.

Nu depun Bilant:

a) persoanele juridice care in anul precedent au realizat o cifra de afaceri mai mica de 35000 Euro, la cursul de schimb este cel de la 31.12.2011, respectiv 4,3197 RON/EUR. Prin urmare nu depun raportarile semestriale persoanele care au realizat o cifra de de afaceri mai mica de 151.189 lei.
b) nu depun deasemenea raportari semestriale pentru 30.06.2012 nici societatile comerciale care nu au desfasurat activitate de la infiintare si pana la data de 30 iunie 2012.
c) nu depun nici persoanele juridice aflate in lichidare sau in inactivitate temporara in semestrul 1 din 2012.

Entităţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, verifică încadrarea în criteriul prevăzut mai sus pe baza indicatorilor determinaţi conform ultimelor situaţii financiare anuale, respectiv a balanţei de verificare încheiate la finele ultimului exerciţiu financiar, utilizându-se cursul de schimb valutar comunicat de BNR, valabil la data încheierii exerciţiului financiar respectiv.

Pentru intocmirea raportarilor contabile la 30 iunie 2012, incadrarea in croteriul prevazut se efectueaza pe baza indicatorilor determinati in situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent.

Raportările contabile se compun din  trei formulare:
– Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, cod 10;
– Contul de profit şi pierdere, cod 20;
– Date informative, cod 30.

Atenție! Faptul că acesta conține și formularul 40, nu înseamnă că acel formular se va completa sau trebuie completat cu date. Doar datele conținute de acestea se vor regăsi în fișierul XML ce se va atașa la PDF.

Advertisements

About expertsoftwarecompany

program contabilitate gratuit
This entry was posted in Contabilitate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s