Formular 010 pentru 2014


In Monitorul Oficial nr. 36 din 16.01.2014 a fost publicat Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 35 din 14 Ianuarie 2014Ordin privind modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor.

Cu acest ordin s-au adus modificari la D 010 dar si la D 030.

Principala modificare introdusă prin actul normativ menţionat se referă la categoriile de obligaţii fiscale de declarare, cu caracter permanent, care se înscriu în vectorul fiscal şi se declară în formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.” Astfel, pe lângă categoriile de obligaţii fiscale deja existente în vectorul fiscal, au fost introduse impozitul pe constructii si taxa de autorizare/taxa de licenta din domeniul jocurilor de noroc.

Pentru orice modificare a vectorului fiscal trebuie depusa declaratia 010.

Se depune de catre persoanele juridice, platitoare de  impozit pe profit care indeplinesc conditiile prevazute la art. 112^1 din Codul Fiscal pentru aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor si de catre persoanele juridice platitoare de  impozit pe veniturile microintreprinderilor care nu mai indeplinesc conditiile de microintreprinderi. Reglementare: art. 112^2; art. 112^8 Cod Fiscal.

Termenul limita este 31 ianuarie 2014 inclusiv.

Atentionam ca aplicarea sistemului microintreprinderilor nu este optionala, ci obligatorie daca sunt indeplinite conditiile cerute de legislatie.
Depasirea termenului se sanctioneaza cu amenda de 500 lei.

Advertisements

About expertsoftwarecompany

program contabilitate gratuit
This entry was posted in Declaratii Fiscale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s