Formularul 318 – rambursare TVA achitata in alt stat


Cine depune formularul 318?

Persoanele impozabile stabilite în România, care efectuează importuri şi achiziţii de  bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene au posibilitatea solicitării rambursării  taxei pe valoarea adaugată achitată în acel stat, prin completarea şi depunerea formularului 318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal”.

Unde se găseşte formularul 318 şi instrucţiunile de completare?

Modelul şi conţinutul formularului 318, instrucţiunile de completare ale acestuia precum şi procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de către persoanele impozabile stabilite în România pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii efectuate în alt stat membru al Uniunii Europene au fost aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3/2010 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 32 din data 15 ianuarie 2010.

Cum se depune formularul 318?

Pentru a obţine o rambursare a taxei pe valoarea adăugată în statul membru de rambursare, solicitantul completează şi transmite, pe cale electronică, respectivului stat membru, formularul 318 prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Pentru aceasta este necesar să se descarce, să se completeze şi să se valideze formularul 318 ( se apasă butonul VALIDARE, din formular, pentru a elimina eventualele greşeli) şi se aplică semnătura electronică. Apoi va apărea butonul cu textul “Trimite”, se apasă pe el pentru expediere.

Care este termenul de depunere al formularului 318?

Cererea de rambursare – formular 318 se depune/transmite, în format electronic, pânăla data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare.

IMPORTANT: Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum 3 luni calendaristice.

Advertisements

About expertsoftwarecompany

program contabilitate gratuit
This entry was posted in Contabilitate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s